Koperstraat 17 - 3067 GL Rotterdam - Telefoon: 010-7420687

Corona maatregelen

Corona-maatregelen

CORONA-MAATREGELEN PER 5 JUNI

Bungelland mag op zaterdag 5 juni weer open (hoera!!), maar wel nog steeds op basis van reservering, een gezondheidscheck en vaste zitplaatsen.

Op dit moment staat het reserveringssysteem tot en met woensdag 30 juni open. RESERVEREN KAN ONLINE VIA DEZE SITE!

Bungelland is zo ingericht dat de 1,5 meter tussen volwassenen is gewaarborgd. Conform de richtlijnen van het RIVM zijn er belangrijke maatregelen getroffen, zodat iedereen weer veilig bij ons kan komen spelen. Hieronder vindt u een overzicht van de maatregelen. Het zijn best wat wijzigingen en het klinkt wat streng, maar hee…. het zijn hopelijk de laatste loodjes! En als we ons er allemaal nog even aan houden, is het voor iedereen leuk, en daar gaat het om, toch? 

Verderop vindt u nog wat verdere uitleg en de meest gestelde vragen.

Maatregelen:
 • We passen zoveel mogelijk de “social distancing” toe.
 • We houden de hygiëneregels in acht. 
 • Er geldt -op dit moment- een maximum aantal personen van 50 (inclusief kinderen) per tijdsblok (vol = vol).
 • Aan een tafel mogen maximaal 4 personen zitten (zij houden 1,5 meter afstand). Dit geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar of voor mensen uit hetzelfde huishouden.
 • Om zoveel mogelijk kinderen een kans op spelen te geven, zullen we in tijdsblokken gaan werken van 09.00-12.00 uur, 12.30-15.30 uur en 16.00-19.00 uur. (Ja, goed gezien: in het weekend gaan we ook om 9.00 uur open en we blijven ook nog even op maandag extra open).
 • U kunt alleen langs komen na reservering. Dit kan alleen online. (En mocht u toch in de buurt zijn, u mag uiteraard ook binnen lopen en bij de balie vragen of er nog plaats is). Reserveren kan hier.
 • Bij binnenkomst zullen uw gegevens worden geregistreerd in het kader van bron- en contactonderzoek. We zullen de gegevens 2 weken bewaren, daarna worden ze vernietigd. Heeft u online gereserveerd, dan gaan wij ervan uit dat wij al de juiste gegevens hebben.
 • Bij binnenkomst zullen wij een gezondheidscheck doen.
 • Alleen entree als iedereen in het gezelschap klachtenvrij is (dus geen koorts, hoesten, niezen etc.).
 • Maximaal 1 begeleider (18+) per kind. 
 • Maximaal 2 begeleiders per kinderfeestje.
 • De rittenkaart blijft geldig, online betaalt u wel hiervoor, maar bij entree wordt dit weer verrekend.
 • Het peutertarief geldt nog steeds (van maandag tot en met vrijdag, maar niet tijdens schoolvakanties), echter helaas -zolang wij een maximaal aantal personen mogen ontvangen- geldt het tarief ook voor kinderen onder 1 jaar. 
 • Kinderen van 13 tot en met 17 jaar worden beschouwd als volwassene. Zij zijn echter niet verantwoordelijk als zijnde begeleider en zijn dus helaas nu even niet welkom. (Behalve als tweede “volwassene” bij een kinderfeestje).
 • Een mondkapje (vanaf 13 jaar) is verplicht, maar deze mag uiteraard af als u aan tafel zit.
 • Kinderfeestjes zijn beperkt mogelijk en ook via het reserveringssysteem te reserveren.
 • Bungelland is opnieuw ingericht om de 1,5 meter te kunnen waarborgen. Graag de tafels en stoelen in de huidige opstelling laten staan. 
 • Desinfecteer de handen bij binnenkomst. Op meerdere plaatsen in Bungelland vindt u overigens desinfectiepunten.
 • Betaal zoveel mogelijk met pin/contactloos.
 • Het dragen van sokken is (nog steeds) verplicht.
 • Volwassenen zijn niet toegestaan in de speeltoestellen (hoe jammer ook), zij blijven zoveel mogelijk zitten. Bungelland mag alleen open indien sprake is van vaste zitplaatsen. Uiteraard mogen de ouders de kinderen in de peuterzone assisteren indien nodig. (Met uiteraard 1,5 meter afstand).
 • Bij verkoudheidsklachten, blijft u uiteraard thuis!

Wij vinden dit alles heel vervelend en ongezellig, maar voor nu is het niet anders, we doen onze uiterste best om alles goed te laten verlopen. We hopen dan ook op uw begrip.

Uitleg en veel gestelde vragen

Hoeveel personen mogen tegelijkertijd aanwezig zijn tijdens de COVID-19 periode?

Op dit moment mogen er maximaal 50 personen, inclusief kinderen, binnen zijn (exclusief personeel).

Tijdsblokken

Om zoveel mogelijk kinderen de kans te geven om te komen spelen, gaan we werken met tijdsblokken. Ook wordt het op deze manier niet te druk in Bungelland, zodat het coronavirus nog minder kans heeft om te verspreiden. De tijdsblokken zijn:
09.00 – 12.00 uur
12.30 – 15.30 uur
16.00 – 19.00 uur.
Tussen de tijdsblokken door maken we alles weer schoon.
Dit betekent dat onze openingstijden in het weekend wijzigen: we gaan een uur eerder open.

Hoeveel begeleiders zijn welkom?

Maximaal 1 begeleider (18+) per kind. (Dus geen 2 of meer begeleiders met 1 kind, zo houden we meer plekken over voor de kinderen om te spelen). En maximaal 2 begeleiders per kinderfeestje.
Kinderen van 13 tot en met 17 jaar worden meegeteld als begeleider. Echter, aangezien zij niet als verantwoordelijke mogen worden gezien, zijn zij helaas even niet welkom. (Behalve als tweede “volwassene” bij een kinderfeestje).

Reserveren

Je kunt alleen naar Bungelland komen na online reservering. Dit geldt voor zowel kinderen als voor volwassenen.

Kan ik ook komen spelen zonder te reserveren?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Door vooraf te reserveren voorkomen we dat er meer dan 50 personen in Bungelland aanwezig zullen zijn. Bent u toevallig in de buurt? U bent uiteraard welkom om te kijken of er nog een plaatsje is, maar het risico is aanwezig dat er helaas nog geen plaats is. (Of net niet voldoende plaats, indien u met net iets meer personen bent, dan nog plaatsen beschikbaar zijn).

Ik heb een tijdsblok gereserveerd, maar ik kan toch niet komen. Wat moet ik nu doen?

Dat kan gebeuren. Maar laat u het vooral (telefonisch) even weten, zodat we de reservering kunnen verwijderen en een plekje vrij komt voor een ander. Als u wel reserveert maar niet komt, dan bezet u een plaats die een ander graag had willen hebben.

Ik heb een tijdsblok gereserveerd, maar ik ben te laat. Mag ik nu langer blijven?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Want dan overschrijden we het aantal personen in het volgende blok. En zo hebben we voldoende tijd om Bungelland schoon te maken voor de volgende groep kinderen en ouders.

Ik heb een tijdsblok gereserveerd op mijn naam, maar iemand anders komt voor mij in de plaats. Kan dat?

Dat kan, zolang de hoeveelheid volwassenen en kinderen maar hetzelfde blijft.

Rittenkaart

De rittenkaart blijft geldig, maar ook hierbij geldt: u dient te reserveren. Online kunt u gewoon een entreekaartje kopen. Laat u bij binnenkomst de rittenkaart zien, dan stempelen wij deze af en geldt u het geld terug wat u online heeft betaald.

Tarieven entree

Onze tarieven zijn:

Kinderen 0 tot en met 12 jaar: € 8,00

Volwassenen zijn gratis

Peutertarief (dinsdag tot en met vrijdag bij binnenkomst vóór 11.30 uur voor kinderen 0 tot en met 4 jaar) (niet geldig tijdens schoolvakanties!): € 5,00.

Waarom betaal ik hetzelfde tarief, terwijl ik nu korter kan blijven spelen?

Onze tijdsblokken zijn ingericht op de gemiddelde verblijfsduur van onze bezoekers. Daarnaast is er meer ruimte om te spelen door het maximum aantal personen. Maximaal speelplezier dus!

Feestjes

Kinderfeestjes kunnen gereserveerd worden. Er zijn helaas wel een aantal beperkingen:

 • Per kinderfeestje zijn maximaal 2 begeleiders toegestaan.
 • U dient voor alle gereserveerde kinderen te betalen. (Dit heeft te maken met de beperkte capaciteit. Geef dus vooral tijdig aan (uiterlijk één dag van te voren) als er wijzigingen zijn met betrekking tot het aantal kinderen).

Eten en drinken

Het meebrengen en nuttigen van eigen consumpties is niet toegestaan.

Ik heb alleen cash, kan ik hiermee betalen?

We verzoeken al onze gasten contactloos of met pin te betalen. Heeft u enkel contant geld, dan vragen wij u om dit op de balie te leggen voor de medewerker. Zodat ook in dit geval contact zoveel mogelijk wordt vermeden.

Ik wil mijn eigen eten en drinken meenemen want dat lijkt mij veiliger. Mag dat?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Wij werken volgens de HACCP-normen. (Uiteraard zijn er de reeds bekende uitzonderingen). 

Mogen de ouders wel meespelen?

Helaas, Bungelland mag alleen open indien sprake is van vaste zitplaatsen. In de grote speelstructuren mogen ouders -op dit moment- nog niet meespelen, omdat hier de 1,5 meter-richtlijn lastig is. Als iedereen gaat lopen en/of in de speelgebieden zit of in de speeltoestellen, is de 1,5 meter-afstand lastiger of niet te handhaven. In de peuterzone mogen ouders kinderen assisteren, indien nodig en uiteraard met 1,5 meter-afstand van andere volwassenen.

Mogen we bij elkaar aan tafel zitten?

Komt u met maximaal 2 personen of met uw eigen huishouden, dan mag u naast elkaar zitten. Komt u met meer dan 2 personen buiten uw huishouden, dan dient u altijd 1,5 meter afstand te bewaren. Uitzondering zijn kinderen onder de 12 jaar, zij mogen met elkaar spelen en zij mogen dus ook bij elkaar aan tafel zitten. Hun begeleiders mogen naast elkaar zitten, mits zij uit hetzelfde huishouden komen. Komen de begeleiders uit verschillende huishoudens, dan dienen zij 1,5 meter afstand te bewaren.

(Onder een huishouden verstaan we echtgenoten, geregistreerde partners of andere levensgezellen en ouders, grootouders en kinderen, voor zover zij op één adres wonen).

Gezondheidscheck/triage

Bij iedere reservering en bij binnenkomst zullen wij u een aantal vragen stellen, zoals bijvoorbeeld: bent u verkouden? Als u alle vragen met “nee” kunt beantwoorden, bent u van harte welkom. Bij de door het RIVM genoemde verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius, blijft u of uw kind thuis. 

Extra hygiëne en 1,5 meter-richtlijnen.

Bij Bungelland vinden wij hygiëne sowieso altijd erg belangrijk. Gedurende de dag zullen wij regelmatig tafels, toiletten, pinapparaten, piepers, etc. schoonmaken. In Bungelland vindt u meerdere desinfectiepunten.

In Bungelland zijn ook een aantal looproutes aangegeven, met name bij de “bestelkassa”, een “afhaalpunt” en de toiletten.

Ook bij de toiletten zijn een aantal maatregelen genomen om te voorkomen dat er zich teveel personen in de kleine ruimtes bevinden.