Koperstraat 17 - 3067 GL Rotterdam - Telefoon: 010-7420687

Corona maatregelen

Bungelland gaat weer open!

Inmiddels zijn we al weer een tijdje open na bijna drie maanden dicht te zijn geweest. Per 1 juli mogen we zelfs een onbeperkt aantal gasten ontvangen, maar onder de voorwaarden: vaste zitplaats (voor de volwassenen, en dat lukt als iedereen gaat zitten bij de Bungel-sticker, hieronder meer informatie daarover), reserveren verplicht (dat doen we bij de kassa) en een gezondheidscheck (doen we ook bij de kassa).

In de weken dat we dicht waren hebben we alles van top tot teen schoongemaakt en nog meer extra onderhoud gepleegd. Daarnaast hebben we conform het RIVM belangrijke maatregelen getroffen, zodat iedereen weer veilig bij ons kan komen spelen. Hieronder vindt u een overzicht van de maatregelen. Het zijn best wat wijzigingen, maar als we ons er allemaal aan houden, is blijft het voor iedereen leuk, en kan Bungelland open blijven. En we hopen natuurlijk dat het van tijdelijke aard is. Maar dat lukt alleen als we het samen doen!

Verderop vindt u nog wat verdere uitleg en de meest gestelde vragen.

Maatregelen:
 • We passen zoveel mogelijk de “social distancing” toe.
 • We houden de hygiëneregels in acht. 
 • Er geldt -op dit moment- een maximum aantal volwassenen. Dat wil zeggen: zodra de 1,5 meter-afstand niet meer te waarborgen is voor de begeleiders, is Bungelland vol!
 • Reserveren/registreren gebeurt bij de entree. Het kan dus zijn dat we vol zitten. Wij zijn door het RIVM verplicht om de gegevens van onze bezoekers te noteren. We zullen de gegevens 2 weken bewaren, daarna worden ze vernietigd. 
 • Bij binnenkomst zullen wij een gezondheidscheck doen.
 • Alleen entree als iedereen in het gezelschap klachtenvrij is (dus geen koorts, hoesten, niezen etc.).
 • Maximaal 2 begeleiders per kind. 
 • Maximaal 2 begeleiders per kinderfeestje.
 • Denk van tevoren goed na hoeveel kinderen en begeleiders er mee komen, want wij zetten de feesttafels voor uw komst zo neer dat we de 1,5 meter tussen de andere volwassenen kunnen waarborgen. Komen er opeens toch meer begeleiders mee, dan opgegeven, dan is daar helaas geen plaats voor.
 • De rittenkaart blijft geldig,
 • Kinderen van 13 tot en met 17 jaar worden beschouwd als volwassene/begeleider. 
 • Kinderfeestjes zijn mogelijk en ook via het reserveringssysteem te reserveren.
 • Bungelland is opnieuw ingericht om de 1,5 meter te kunnen waarborgen. Graag de tafels en stoelen in de huidige opstelling laten staan. Voor volwassenen is aangegeven waar zij kunnen zitten (en dat is bij een Bungel-sticker), rekeninghoudende met de 1,5 meter.
 • Desinfecteer de handen bij binnenkomst en was ze regelmatig tijdens uw bezoek. Op meerdere plaatsen in Bungelland vindt u overigens desinfectiepunten.
 • Betaal zoveel mogelijk met pin/contactloos.
 • Het dragen van sokken is (nog steeds) verplicht.
 • Volwassenen zijn niet toegestaan in de speeltoestellen. Alleen in de peuterzone mogen de ouders de kinderen assisteren indien nodig. (Met uiteraard 1,5 meter afstand).
 • Bij verkoudheidsklachten, blijft u uiteraard thuis!

Uitleg en veel gestelde vragen

Hoeveel personen mogen tegelijkertijd aanwezig zijn tijdens de COVID-19 periode?

Op dit moment mogen er zoveel volwassenen binnen zijn als de 1,5 meter-afstand kan waarborgen. Kinderen mogen onbeperkt bij elkaar spelen.

Hoeveel begeleiders zijn welkom?

Maximaal 2 begeleiders per kind. En maximaal 2 begeleiders per kinderfeestje.

Kinderen van 13 tot en met 17 jaar worden meegeteld als begeleider. 

Reserveren

Je kunt alleen naar Bungelland komen na reservering. Online of via de e-mail reserveren hoeft niet. Reserveren/registreren gebeurt bij de entreekassa. Hebben wij geen zitplaatsen meer voor begeleiders, dan is Bungelland vol! Bel gerust van tevoren even of er nog plaats is.

Rittenkaart

De rittenkaart blijft geldig.

Tarieven entree

Onze tarieven zijn:

Kinderen 1 tot en met 12 jaar: € 7,50

Volwassenen zijn gratis

Peutertarief (dinsdag tot en met vrijdag bij binnenkomst vóór 11.30 uur voor kinderen 1 tot en met 4 jaar) (niet geldig tijdens schoolvakanties!): € 4,50

Feestjes

Kinderfeestjes kunnen gereserveerd worden. Er zijn helaas wel een aantal beperkingen:

 • Per kinderfeestje zijn maximaal 2 begeleiders toegestaan.
 • Bij het niet verschijnen van 3 of meer kinderen zonder aankondiging vooraf zijn we helaas genoodzaakt om deze kinderen door te berekenen. (Dit heeft te maken met het plaatsen van de feesttafels. Geef dus vooral tijdig aan (uiterlijk één dag van te voren) als er wijzigingen zijn met betrekking tot het aantal kinderen).

Ik heb een tijd geleden al een feestje bij jullie gereserveerd. Gaat dit nu nog wel door?

Jazeker! Heeft u een reservering gemaakt waarbij het aantal volwassenen boven de 2 uit komt of meer kinderen dan volgens de RIVM-richtlijnen zijn toegestaan, dan wordt er contact opgenomen.

Eten en drinken

U kunt nog steeds gebruik maken van onze horeca. 

Ik heb alleen cash, kan ik hiermee betalen?

We verzoeken al onze gasten contactloos of met pin te betalen. Heeft u enkel contant geld, dan vragen wij u om dit op de balie te leggen voor de medewerker. Zodat ook in dit geval contact zoveel mogelijk wordt vermeden.

Ik wil mijn eigen eten en drinken meenemen want dat lijkt mij veiliger. Mag dat?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Wij werken volgens de HACCP-normen. (Uiteraard zijn er de reeds bekende uitzonderingen).

Mogen de ouders wel meespelen?

Helaas, in de grote speelstructuren mogen ouders -op dit moment- nog niet meespelen, omdat hier de 1,5 meter-richtlijn lastig is. Als iedereen gaat lopen en/of in de speelgebieden zit of in de speeltoestellen, is de 1,5 meter-afstand lastiger of niet te handhaven. In de peuterzone mogen ouders kinderen assisteren, indien nodig en uiteraard met 1,5 meter-afstand van andere volwassenen.

Mogen we bij elkaar aan tafel zitten?

Komt u met maximaal 2 personen of met uw eigen huishouden, dan mag u naast elkaar zitten. Komt u met meer dan 2 personen buiten uw huishouden, dan dient u altijd 1,5 meter afstand te bewaren. Uitzondering zijn kinderen onder de 12 jaar, zij mogen met elkaar spelen en zij mogen dus ook bij elkaar aan tafel zitten. Hun begeleiders mogen naast elkaar zitten, mits zij uit hetzelfde huishouden komen. Komen de begeleiders uit verschillende huishoudens, dan dienen zij 1,5 meter afstand te bewaren.

(Onder een huishouden verstaan we echtgenoten, geregistreerde partners of andere levensgezellen en ouders, grootouders en kinderen, voor zover zij op één adres wonen).

Gezondheidscheck/triage

Bij iedere reservering en bij binnenkomst zullen wij u een aantal vragen stellen, zoals bijvoorbeeld: bent u verkouden? Als u alle vragen met “nee” kunt beantwoorden, bent u van harte welkom. Bij de door het RIVM genoemde verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius, blijft u of uw kind thuis. 

Extra hygiëne en 1,5 meter-richtlijnen.

Bij Bungelland vinden wij hygiëne sowieso altijd erg belangrijk. Gedurende de dag zullen wij regelmatig tafels, toiletten, pinapparaten, piepers, etc. schoonmaken. In Bungelland vindt u meerdere desinfectiepunten.

Omdat het vooral belangrijk is dat volwassenen 1,5 meter afstand van elkaar bewaren, hebben wij de tafels zo neergezet dat de 1,5 meter is gewaarborgd. De begeleiders kunnen plaatsnemen bij de Bungel-sticker op tafel.

In Bungelland zijn ook een aantal looproutes aangegeven, met name bij de “bestelkassa”, een “afhaalpunt” en de toiletten.

Ook bij de toiletten zijn een aantal maatregelen genomen om te voorkomen dat er zich teveel personen in de kleine ruimtes bevinden.