Koperstraat 17 - 3067 GL Rotterdam - Telefoon: 010-7420687

Corona maatregelen

Corona-maatregelen

CORONA-UPDATE

Helaas, de lockdown is verlengd en daarom is Bungelland nog gesloten. Het is nog onduidelijk wanneer en hoe we weer open mogen. Maar zodra we meer weten laten we dit natuurlijk meteen weten! 😞
Hopelijk mogen we snel onze bezoekers, groot en klein, weer snel en in goede gezondheid ontvangen! 🤞

Stay safe, wees lief en let op elkaar! 

CORONA-MAATREGELEN PER 19 NOVEMBER

Bungelland mag op donderdag 19 november weer open, maar wel nog steeds met de navolgende beperkingen/wijzigingen:

 • De horeca moet gesloten blijven. Eigen eten en drinken meenemen en nuttigen is niet toegestaan. Bij wijze van uitzondering staan wij toe dat u een kleine versnapering (zoals een (ontbijt-/kinder)koekje) en fruit meeneemt. U krijgt van ons bij binnenkomst een kan water mee. We vragen heel vriendelijk om geen volle picknickmanden met eten en drinken mee te nemen en we stellen het op prijs indien het afval netjes in de prullenbak wordt gegooid na afloop van het tijdsblok.
 • Een mondkapje (vanaf 13 jaar) is verplicht, maar deze mag uiteraard af als u aan tafel zit.
 • En verder blijven de richtlijnen, zoals hieronder beschreven, verder van kracht.

Op dit moment staat het reserveringssysteem tot en met zondag 19 december open. RESERVEREN KAN ONLINE VIA DEZE SITE!

Wij vinden dit alles heel vervelend en ongezellig, maar voor nu is het niet anders, we doen onze uiterste best om alles goed te laten verlopen. We hopen dan ook op uw begrip.

Laten we ons allemaal aan de nieuwe regels houden, zo kunnen we weer sneller terug naar de oude situatie!

Update per 28 september

Op maandag 28 september heeft het kabinet nieuwe veiligheidsmaatregelen afgekondigd ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus. Bungelland past de aangescherpte coronamaatregelen op verantwoorde wijze toe.

Bungelland is zo ingericht dat de 1,5 meter tussen volwassenen is gewaarborgd. Conform de richtlijnen van het RIVM zijn er belangrijke maatregelen getroffen, zodat iedereen weer veilig bij ons kan komen spelen. Hieronder vindt u een overzicht van de maatregelen. Het zijn best wat wijzigingen, maar als we ons er allemaal aan houden, is blijft het voor iedereen leuk, en kan Bungelland open blijven. En we hopen natuurlijk dat het van tijdelijke aard is. Maar dat lukt alleen als we het samen doen!

Verderop vindt u nog wat verdere uitleg en de meest gestelde vragen.

Maatregelen:
 • We passen zoveel mogelijk de “social distancing” toe.
 • We houden de hygiëneregels in acht. 
 • Er geldt -op dit moment- een maximum aantal personen van 30 (inclusief kinderen) per tijdsblok (vol = vol).
 • Om zoveel mogelijk kinderen een kans op spelen te geven, zullen we in tijdsblokken gaan werken van 09.00-12.00 uur, 12.30-15.30 uur en 16.00-19.00 uur. (Ja, goed gezien: in het weekend gaan we ook om 9.00 uur open).
 • U kunt alleen langs komen na reservering. Dit kan alleen online. Reserveren kan hier.
 • Bij binnenkomst zullen uw gegevens worden geregistreerd in het kader van bron- en contactonderzoek. We zullen de gegevens 2 weken bewaren, daarna worden ze vernietigd. 
 • Bij binnenkomst zullen wij een gezondheidscheck doen.
 • Alleen entree als iedereen in het gezelschap klachtenvrij is (dus geen koorts, hoesten, niezen etc.).
 • Maximaal 1 begeleider (18+) per kind. 
 • Maximaal 2 begeleiders per kinderfeestje.
 • De rittenkaart blijft geldig, online betaalt u wel hiervoor, maar bij entree wordt dit weer verrekend.
 • Het peutertarief geldt nog steeds (van dinsdag tot en met vrijdag, maar niet tijdens schoolvakanties), echter helaas -zolang wij een maximaal aantal personen mogen ontvangen- geldt het tarief ook voor kinderen onder 1 jaar. 
 • Kinderen van 13 tot en met 17 jaar worden beschouwd als volwassene. Zij zijn echter niet verantwoordelijk als zijnde begeleider en zijn dus helaas nu even niet welkom. 
 • Kinderfeestjes zijn beperkt mogelijk en ook via het reserveringssysteem te reserveren.
 • Bungelland is opnieuw ingericht om de 1,5 meter te kunnen waarborgen. Graag de tafels en stoelen in de huidige opstelling laten staan. Voor volwassenen is aangegeven waar zij kunnen zitten (en dat is bij een Bungel-sticker), rekeninghoudende met de 1,5 meter.
 • Desinfecteer de handen bij binnenkomst en was ze regelmatig tijdens uw bezoek. Op meerdere plaatsen in Bungelland vindt u overigens desinfectiepunten.
 • Betaal zoveel mogelijk met pin/contactloos.
 • Het dragen van sokken is (nog steeds) verplicht.
 • Volwassenen zijn niet toegestaan in de speeltoestellen, zij blijven zoveel mogelijk zitten. Alleen in de peuterzone mogen de ouders de kinderen assisteren indien nodig. (Met uiteraard 1,5 meter afstand).
 • Bij verkoudheidsklachten, blijft u uiteraard thuis!
Uitleg en veel gestelde vragen

Hoeveel personen mogen tegelijkertijd aanwezig zijn tijdens de COVID-19 periode?

Op dit moment mogen er maximaal 30 personen, inclusief kinderen, binnen zijn (exclusief personeel).

Tijdsblokken

Om zoveel mogelijk kinderen de kans te geven om te komen spelen, gaan we werken met tijdsblokken. Ook wordt het op deze manier niet te druk in Bungelland, zodat het coronavirus nog minder kans heeft om te verspreiden. De tijdsblokken zijn:
09.00 – 12.00 uur
12.30 – 15.30 uur
16.00 – 19.00 uur.
Tussen de tijdsblokken door maken we alles weer schoon.
Dit betekent dat onze openingstijden in het weekend wijzigen: we gaan een uur eerder open.

Hoeveel begeleiders zijn welkom?

Maximaal 1 begeleider (18+) per kind. (Dus geen 2 of meer begeleiders met 1 kind, zo houden we meer plekken over voor de kinderen om te spelen). En maximaal 2 begeleiders per kinderfeestje.
Kinderen van 13 tot en met 17 jaar worden meegeteld als begeleider. Echter, aangezien zij niet als verantwoordelijke mogen worden gezien, zijn zij helaas even niet welkom.

Reserveren

Je kunt alleen naar Bungelland komen na online reservering. Dit geldt voor zowel kinderen als voor volwassenen.

Kan ik ook komen spelen zonder te reserveren?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Door vooraf te reserveren voorkomen we dat er meer dan 30 personen in Bungelland aanwezig zullen zijn. Bent u toevallig in de buurt? U bent uiteraard welkom om te kijken of er nog een plaatsje is, maar het risico is aanwezig dat er helaas nog geen plaats is. (Of net niet voldoende plaats, indien u met net iets meer personen bent, dan nog plaatsen beschikbaar zijn).

Ik heb een tijdsblok gereserveerd, maar ik kan toch niet komen. Wat moet ik nu doen?

Dat kan gebeuren. Maar laat u het vooral (telefonisch) even weten, zodat we de reservering kunnen verwijderen en een plekje vrij komt voor een ander. Als u wel reserveert maar niet komt, dan bezet u een plaats die een ander graag had willen hebben.

Ik heb een tijdsblok gereserveerd, maar ik ben te laat. Mag ik nu langer blijven?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. We hebben voldoende tijd nodig om Bungelland schoon te maken voor de volgende groep kinderen en ouders.

Ik heb een tijdsblok gereserveerd op mijn naam, maar iemand anders komt voor mij in de plaats. Kan dat?

Dat kan, zolang de hoeveelheid volwassenen en kinderen maar hetzelfde blijft.

Rittenkaart

De rittenkaart blijft geldig, maar ook hierbij geldt: u dient te reserveren. Online kunt u gewoon een entreekaartje kopen. Laat u bij binnenkomst de rittenkaart zien, dan stempelen wij deze af en geldt u het geld terug wat u online heeft betaald.

Tarieven entree

Onze tarieven zijn:

Kinderen 0 tot en met 12 jaar: € 7,50

Volwassenen zijn gratis

Peutertarief (dinsdag tot en met vrijdag bij binnenkomst vóór 11.30 uur voor kinderen 0 tot en met 4 jaar) (niet geldig tijdens schoolvakanties!): € 4,50.

Waarom betaal ik hetzelfde tarief, terwijl ik nu korter kan blijven spelen?

Onze tijdsblokken zijn ingericht op de gemiddelde verblijfsduur van onze bezoekers. Daarnaast is er meer ruimte om te spelen door het maximum aantal personen. Maximaal speelplezier dus!

Feestjes

Kinderfeestjes kunnen gereserveerd worden. Er zijn helaas wel een aantal beperkingen:

 • Per kinderfeestje zijn maximaal 2 begeleiders toegestaan.
 • U dient voor alle gereserveerde kinderen te betalen. (Dit heeft te maken met de beperkte capaciteit. Geef dus vooral tijdig aan (uiterlijk één dag van te voren) als er wijzigingen zijn met betrekking tot het aantal kinderen).

Ik heb een tijd geleden al een feestje bij jullie gereserveerd. Gaat dit nu nog wel door?

Jazeker! Er wordt nog contact met u opgenomen, indien er nog geen contact is geweest.

Eten en drinken

Helaas is onze horeca gesloten.

Ik heb alleen cash, kan ik hiermee betalen?

We verzoeken al onze gasten contactloos of met pin te betalen. Heeft u enkel contant geld, dan vragen wij u om dit op de balie te leggen voor de medewerker. Zodat ook in dit geval contact zoveel mogelijk wordt vermeden.

Ik wil mijn eigen eten en drinken meenemen want dat lijkt mij veiliger. Mag dat?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Wij werken volgens de HACCP-normen. (Uiteraard zijn er de reeds bekende uitzonderingen). Vanaf 15 oktober geldt: bij wijze van uitzondering staan wij toe dat u een kleine versnapering (zoals een (ontbijt-/kinder)koekje) en fruit meeneemt. U krijgt van ons bij binnenkomst een kan water mee. We vragen heel vriendelijk om geen volle picknickmanden met eten en drinken mee te nemen en we stellen het op prijs indien het afval netjes in de prullenbak wordt gegooid na afloop van het tijdsblok.

Mogen de ouders wel meespelen?

Helaas, in de grote speelstructuren mogen ouders -op dit moment- nog niet meespelen, omdat hier de 1,5 meter-richtlijn lastig is. Als iedereen gaat lopen en/of in de speelgebieden zit of in de speeltoestellen, is de 1,5 meter-afstand lastiger of niet te handhaven. In de peuterzone mogen ouders kinderen assisteren, indien nodig en uiteraard met 1,5 meter-afstand van andere volwassenen.

Mogen we bij elkaar aan tafel zitten?

Komt u met maximaal 2 personen of met uw eigen huishouden, dan mag u naast elkaar zitten. Komt u met meer dan 2 personen buiten uw huishouden, dan dient u altijd 1,5 meter afstand te bewaren. Uitzondering zijn kinderen onder de 12 jaar, zij mogen met elkaar spelen en zij mogen dus ook bij elkaar aan tafel zitten. Hun begeleiders mogen naast elkaar zitten, mits zij uit hetzelfde huishouden komen. Komen de begeleiders uit verschillende huishoudens, dan dienen zij 1,5 meter afstand te bewaren.

(Onder een huishouden verstaan we echtgenoten, geregistreerde partners of andere levensgezellen en ouders, grootouders en kinderen, voor zover zij op één adres wonen).

Gezondheidscheck/triage

Bij iedere reservering en bij binnenkomst zullen wij u een aantal vragen stellen, zoals bijvoorbeeld: bent u verkouden? Als u alle vragen met “nee” kunt beantwoorden, bent u van harte welkom. Bij de door het RIVM genoemde verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius, blijft u of uw kind thuis. 

Extra hygiëne en 1,5 meter-richtlijnen.

Bij Bungelland vinden wij hygiëne sowieso altijd erg belangrijk. Gedurende de dag zullen wij regelmatig tafels, toiletten, pinapparaten, piepers, etc. schoonmaken. In Bungelland vindt u meerdere desinfectiepunten.

Omdat het vooral belangrijk is dat volwassenen 1,5 meter afstand van elkaar bewaren, hebben wij de tafels zo neergezet dat de 1,5 meter is gewaarborgd. De begeleiders kunnen plaatsnemen bij de Bungel-sticker op tafel.

In Bungelland zijn ook een aantal looproutes aangegeven, met name bij de “bestelkassa”, een “afhaalpunt” en de toiletten.

Ook bij de toiletten zijn een aantal maatregelen genomen om te voorkomen dat er zich teveel personen in de kleine ruimtes bevinden.